Pēc tā, ka uzzināju par maizi blenderī, es vairāk nepērku to veikalā!

28.04.2018

Nesen man bija dzimšanas diena un es beidzot sev dāvanā nopirku blenderi. Agrāk man bija mikseris, tas bija vecs, no padomjiem laikiem vēl. Mana virtuvē blendera nebija, bet bija receptes, kur tas bija nepieciešams un man ļoti gribējās tās pagatavot.

 

Biju pie draudzenes un pagaršoju viņas gatavotās maizītes un biju pārsteigta par to, cik tās bija gardas. Mīkstas, gaisīgas, bet garoziņa kraukšķīga. Bērnības garša! Pats patīkamākais, ka tās gatavojas ļoti ātri. Ar blendera palīdzību!

Raksta turpinājums
Blenderis - laba lieta mūsdienu virtuvē. Tā ir universāla ierīce, ar kuras palīdzību var sakult kokteili, uztaisīt suflē, pastēti un citus gardus ēdienus. Ar tā palīdzību es tagad gatavoju mīklu.

Jau vairak kā nedeļu, es esmu pārstājusi pirkt maizi veikala. Tagad gatavoju to pati, visa mana ģimene ir priecīga un man pašai tāda maize garšo labāk.
RECEPTE

Sastāvdaļas:
Kviesu milti - 1 kg,
Margarīns - 1 ēd.k,
Sāls - 1/2 ēd.k,
Piens - 150g,
Cukurs - 150g,
Vārīti kartupeļi - 2gab,
Raugs - 15g,
Eļļa - 2 ēd.k,
Olas - 2gab.
Pagatavošana:

1. Visas sastāvdaļas izņemot miltus ievieto blenderī un kārtīgi sakuļ, līdz sanāk viendabīga masa.
2. Gatavo maisījumu ielej ērtā traukā un kārtīgi iemaisa ar miltiem. Iemīci mīklu, līdz cietai konsistencei. Atstāj pastāvēt pus stundu.
3. Kas mīkla uzbriedīs, iemīci ar rokām nepieciešamo formu. Sadali mīklu 20 vienādos gabaliņos un noformē plānas pikas. Izliec tās uz cepešpannas, kas ir ieklāta ar pergamentu.
4. Katru mīklas gabaliņu apsmērē ar olu. Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem un liec cepties maizītes pus stundu.

Sastāvdaļu sajaukšanai izmanto blenderi vai mikseri. Tie atvieglos un paātrinās procesu. Tomēr, ja tādu ierīču nav, var mēģināt arī pats sakult.
Šī recepte ir gadiem pārbaudīta, tā kā obligāti izmēģini tādu gardu maizīti. Padalies ar šo recepti, lai arī tavi draugi pagatavo šo gardumu!
Patika raksts? Atbalsti Dope.lv, uzspied:

Saistītie raksti

Komentāri [0]

Nav neviena komentāra.
Lai pievienotu savu komentāru, Tev jāpieslēdzas.
  • Nākamā lapa nejaušā secībā
  • gangnam.lv