Uzzini, no kā sastāv frī kartupeļi, tu tos vairs nekad negribēsi ēst ...

Pievienoja: Madara Vasiļevska
Aktīvi raksti [Kopā]: 82 [82]
30.06.2016

Mums visiem ir pazīstamas ātrās uzkodas... Par tām nekad nekas labs nav teikts, taču cilvēki tāpat tos turpina ēst, jo tas ir garšīgi. Mūsdienās šādas ātrās ēstuves ir ļoti daudz un tajās ari apmeklētāju skaits ir fascinējošs. Ēdot šo ēdienu, pēc ievērojama daudzuma mums liekās, ka mūsu vēders ir pilns, taču pēc pāris stundām vēders `runā`. Tas tikai tādēļ, ka frī ir ļoti daudz tauku un ogļhidrātu. Vēlamies tev parādīt, kas aiz šī visa slēpjas.

Raksta turpinājums
Mums visiem labi zināmie frī sastāv no....
1. Kartupeļiem.
2. Rapšu eļļas.
3. Hidrogenizētās sojas eļļas.
4. Saflora eļļas.
5. Dabiskajiem aromatizatoriem.
6. Dekstrozes.
7. Skābā nātrija pirofosfāta.
8. Citronskābes.
9. Dimetilpolisiloksāna.
10. Augu eļļas cepšanai, kura arī sastāv no 7 sastāvdaļām: rapšu eļļa, kukurūzas eļļa, sojas eļļa, hidrogenizētā sojas eļļa ar tretbutilhidrohinonu, citronskābe un dimetilpolisiloksāns.

Pats bīstamākais komponents no šī saraksta skaitās tretbutilhidrohinons, tikai viens grams šīs vielas spējīgs izraisīt nelabu dūšu, troksni ausīs un vemšanu.
Tāpēc mīļie cilvēki ēdiet veselīgi un sekojiet līdzi ēdiena sastāvdaļām.
Padalies ar draugiem! Par šo svarīgo informāciju, viņi būs pateicīgi.
Patika raksts? Atbalsti Dope.lv, uzspied:

Saistītie raksti

Komentāri [0]

Nav neviena komentāra.
Lai pievienotu savu komentāru, Tev jāpieslēdzas.
  • Nākamā lapa nejaušā secībā
  • gangnam.lv