Pirms gatavošanas nekad nemazgājiet svaigu vistu. Tā vietā dariet ... 

14.10.2016

90% cilvēku mazgā svaigu vistu pirms pagatavošanas. Kāpēc to nevajadzētu darīt? Svaiga atsaldēta vista satur daudz kaitīgo baktēriju, piemēram kampilobakterijas un salmonellu, kas kļūst par saindēšanās vainieku. Jūs teiksiet, ka tas ir iemesls tieši mazgāt vistu, bet jums nav taisnība.


Vistas gaļas mazgāšana, pirms gatavošanas patiesībā liek baktērijām vairoties vistas augšpusē un citās virtuves vietās un uz jūsu apģērba. Dženifera Kinlana, Drekselas universitātes pētniece, piedalījās pētījumā, kuru finansēja ASV zemnieku saimniecības Departaments. Kinlana pastāstījā, ka viņas pētījums parādīja, ka 90% apjautāto cilvēku mazgā visa veida putnu gaļu pirms taisās to pagatavot, ņemot vērā to, ka daudzu ēdienu receptes paredz mazgāt gaļu pirms gatavošanas. Kinlana saka:


`Mazgāšana neatbrīvo no baktērijām, tieši otrādi tā rada aerozolizāciju`.

Raksta turpinājums - lapa #1
ASV zemnieku saimniecības Departaments izlaida kampaņu ar nosaukumu `Drošs ēdiens ģimenei`, kas pamudina cilvēkus šīm rekomendācijām:
Tīrība. Mazgājiet rokas un virsmas.
Atdalīšana. Neļaujiet svaigai vistai vai tās sulām saskarties ar citiem produktiem.
Gatavošana. Gatavojiet putnu minimālos 74 grādos.
Saldēšana. Neatstājiet vistu virtuvē, sasaldējiet to saldētavā pēc iespējas ātrāk.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!
Patika raksts? Atbalsti Dope.lv, uzspied:

Saistītie raksti

Komentāri [0]

Nav neviena komentāra.
Lai pievienotu savu komentāru, Tev jāpieslēdzas.
  • Nākamā lapa nejaušā secībā
  • gangnam.lv