Tūkstošiem saimnieču pelmeņus vāra nepareizi! Uzzini 4 urālu gardus noslēpumus!

15.02.2017

Pelmeņu vārīšana ir tik ļoti vienkārša, ka to sen jau uzskata par vecpuišu ēdienu. Runa ir par veikala pelmeņiem...

 

Parasti vārīti tiek lielā steigā un ar tādu bada sajūtu, ka gala rezultātam uzmanību nepievēršam.

 

Bet labas saimnieces arī pirkto pelmeņu gatavošanai pieiet ar atbildības sajūtu, un te ir savas nianses.

 

Nolēmām tikt skaidrībā ar visām pelmeņu gatavošanas viltībām un nācām pie secinājuma, ka kvalitatīva maltā gaļa, pareizi samīcīta mīkla - tie jau ir 60% veiksmes, bet atlikušie 40 ir atkarīgi no pareizas vārīšanas, cepšanas vai tvaicēšanas.

 

Foto: makataka.ru

Raksta turpinājums - lapa #1
Vārīti pelmeņi

Saldēti pelmeņi nav jāatkausē. Ielejiet lielā katliņā ūdeni līdz pusei, lieciet uz uguns un sagaidiet, kamēr sāk vārīties. Pielieciet sāli, lauru lapas, pāris apaļos piparus, kurkumu (piedos buljonam patīkamu krāsu). Akurāti maisot, sagaidiet kamēr pelmeņi uzpeld, tad ar lēnu strūkliņu pielejiet glāzi auksta ūdens, pēc uzvārīšanās pavāriet vēl 4 - 5 minūtes. Aukstais ūdens palīdzēs atvērties visām mīklas garšas īpašībām, tā kļūs maiga un gaisīga!
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!
Patika raksts? Atbalsti Dope.lv, uzspied:

Saistītie raksti

Komentāri [0]

Nav neviena komentāra.
Lai pievienotu savu komentāru, Tev jāpieslēdzas.
  • Nākamā lapa nejaušā secībā
  • gangnam.lv