Kāpēc es to uzzināju? Lūk, kā patiesībā gatavo visiem iemīļotos čipsus!

06.06.2017

Bērnībā mani vienmēr ir nodarbinājis jautājums: kāpēc čipsi Pringles visi ir vienādi, ideālas formas? Kartupeļi taču izaug pavisam dažādi, bet paciņā visas plāksnītes visas kā viena!

Pieaugot, es sāku nojaust, ka tos taisa nepavisam no vesela kartupeļa, labi, ka uzkodu sastāvs ir godīgi norādīts uz iepakojuma. Bet nesen man iekrita acīs kanāla Science sižets, kurš visbeidzot apstiprināja manas aizdomas.

 

Foto: avots

Raksta turpinājums - lapa #1
Televīzijas cilvēki apmeklēja rūpnīcu, kur gatavo slavenos čipsus, un ļoti detalizēti iemūžināja visu procesu. Izrādījās, ka kraukšķīgo gardumu sagatavošana ir vairāk līdzīga rūpnieciskai ražošanai, nekā virtuvē gatavotai!
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!
Patika raksts? Atbalsti Dope.lv, uzspied:

Saistītie raksti

Komentāri [0]

Nav neviena komentāra.
Lai pievienotu savu komentāru, Tev jāpieslēdzas.
  • Nākamā lapa nejaušā secībā
  • gangnam.lv