Neticami gardā rudens meža sēņu zupa ar saldo krējumu: izbaudiet tās burvīgo garšu!

05.09.2017
Raksta turpinājums
Sastāvdaļas:
Meža sēnes (celmenes, baltās sēnes, sviesta bekas) - 300g,
Sīpoli - 1gab,
Jēls olu dzeltenums - 1gab,
Saldais krējums - 500ml,
Milti - 2 ēd.k,
Sviests - 50g,
Sāls, pipari - pēc garšas,
Augu eļļa - cepšanai,
Burkāns - 1gab,
Sakapāti zaļumi - pēc vēlmes,
Ūdens - 350ml.
Pagatavošana:
Sēnes sašķiro, nomazgā un sagriež lielos gabalos.
Sīpolu un burkānu nomizo, sagriež un apcep katliņā ar augu eļļu. Pievieno sēnes un apcep līdz zeltainai nokrāsai.
Pielej 300ml karsta ūdens un sautē 15 minūtes. Pāris sēnes atliek dekoram.
Atsevišķā katliņā saberž miltus ar sviestu, pielej 50 ml ūdens un izvāra līdz sabiezē.
Pievieno sēņu maisījumu kopā ar šķidrumu, pievieno sāli, piparus un vāra 5 minūtes.
Dzeltenumu sakuļ ar saldo krējumu. Visu laiku apmaisot pievieno zupai. Izvāra un noņem no plīts.
Sakuļ zupu ar mikseri, līdz iegūst viendabīgu masu.
Pirms pasniegšanas izdekorē ar sēnēm un sakapātiem zaļumiem.
Patika raksts? Atbalsti Dope.lv, uzspied:

Saistītie raksti

Komentāri [0]

Nav neviena komentāra.
Lai pievienotu savu komentāru, Tev jāpieslēdzas.
  • gangnam.lv