Nespēsi noticēt, ko purvā dara šie cilvēki! Bet mēs pēc tam to ēdam...

01.11.2016
Raksta turpinājums - lapa #5
Tomēr ne visas dzērvenes tiek vāktas šādā veidā. Augstvērtīgākās dzērveņu šķirnes joprojām tiek lasītas ar rokām. Šīs ogas iespējams uzglabāt ilgāku laiku, taču novākšana prasa ne mazums pūliņu – lai novāktu 1 hektāru dzērveņu, nepieciešams 60 strādnieku!
Tādēļ pārsvarā šīs ogas tiek vāktas mehāniski. Video, kurā tiek parādīts šis process, izskatās fantastiski!

Lūk, tā šīs gardās un vērtīgās ogas nonāk veikalu plauktos. Pastāsti saviem draugiem par to, kā tiek vāktas dzērvenes. Esmu pārliecināts, ka arī viņi būs pārsteigti!
Patika raksts? Atbalsti Dope.lv, uzspied:

Saistītie raksti

Komentāri [1]

15:14 13.11.2016Aija Linde
Kas nu tajaas mehanizeetajaas dzeervenees labs...,purva dzeerveneem taas lielogas tuvu nestaav,un taa tas vienmeer buus !
Lai pievienotu savu komentāru, Tev jāpieslēdzas.
  • gangnam.lv